2011. június 29., szerda

GALILEI HŐMÉRŐ 28 cm BORDÓ ÚJ - Jelenlegi ára: 1 Ft


106210 bordó
Galilei hőmérő
Galileo Galilei elve alapján készült hőmérő
Már Galileo felfedezte, hogy a folyadékok sűrűsége a hőmérséklet hatására megváltozik. Hőmérőink működése ezen az elven alapszik.
A hőmérsékletet a színes golyókon függő plombákról lehet leolvasni. A golyók súlykülönbsége mindössze 2 / 1000 gramm. Ez biztosítja a pontosan 1 °C-nyi különbséget. A golyók lesüllyednek, ha a hőmérséklet növekszik és felemelkednek, ha a hőmérséklet csökken. Az aktuális hőmérséklet a felső részen úszó legalsó golyón függő plombáról olvasható le.
Hőmérőink a legmodernebb gyártási technológiával készülnek, tisztán kézi munkával üvegből.
Környezetbarát folyadékokkal vannak töltve, melyek kevésbé gyúlékonyak és nem mérgezők.
Galilei hőmérőink nem csak precíz mérőeszközök, de egyben elbűvölő dísz-és ajándéktárgyak is.
"Egy Galilei-féle hőmérő igazán szép, külső megjelenése és működése is gyönyörködteti az ember szemét. Egy ilyen tárgy látványos eleme lehet minden irodának vagy lakásnak, ezért kitűnő ajándék lehet szerettei, üzleti partnerei vagy munkatársai számára. A fizikai jelenségek többsége látványos és sok embert lenyűgöz; így van ez Galileo Galilei, a híres olasz csillagász és fizikus hőmérséklet-mérési elvét alkalmazó hőmérőkkel is. A Galilei hőmérő működési elve a következőkben foglalható össze: hő hatására a folyadékban lebegő tárgyak relatív sűrűsége megváltozik, így vagy lesüllyednek vagy feljönnek a közeg tetejére. A mérőeszköznek nagy a hőtehetetlensége, és több úszóval kb. fokonkénti hőmérsékletváltozás jelezhető, szűk tartományban. "
Ha kérdésed van szívesen válaszolok!



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2011-07-03 14:59
. GALILEI HŐMÉRŐ 28 cm BORDÓ ÚJ - Jelenlegi ára: 1 Ft

Fontos