2011. december 25., vasárnap

DE ROJAS, FERNANDO - Celestina - Calisto és Melibe - Jelenlegi ára: 2 151 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
229184
DE ROJAS, FERNANDO
Celestina - Calisto és Melibea tragikomédiája
,, Isteni volna, ha nem volna annyira emberi" - írja Cervantes a Celestináról, a korai spanyol reneszánsz irodalom legkimagas-lóbb alkotásáról több mint száz évvel a mű első megjelenése után. S valóban, ez a XV-XVI. század fordulóján keletkezett, a világirodalomban is szinte egyedülálló remekmű - noha szerzője, a klasszikus görög és latin műveltségű Fernando de Rojas még középkori divat szerint erkölcsnemesítő példabeszédnek szánja - éppúgy bámulatba ejt vaskosan emberi arcával, a válsággal küzdő átmeneti kor illúziótlan rajzával, az emberi szenvedélyek kendőzetlen és pontos ábrázolásával, a korabeli spanyol városi élet lenyűgözően hiteles atmoszférájával, mint naivságig mesterkéletlen meseszövésének romolhatatlan üdeségével. Rojas a széphistóriák természetességével rajzolja meg a szerelmesek - Calisto és Melibea - sorsának hol mulattató, hol szívszorító vagy éppen tragikus fordulatait, s mint az emberi lélek és jellem kitűnő ismerője, megteremti Celestinát, az ,, örök kerítőnő" páratlan figuráját. A hajdani örömlány megöre-gedvén, korához és helyzetéhez illő ,, tisztes" foglalkozást vá-laszt: szerelmesek közt közvetít, légyottokat szervez, s boszorkányos ügyességgel gyógyít testet és lelket. Csavaros eszével, szókimondó, olykor közönséges beszédével és ördögi ügyességével szinte mindent sikerül elérnie, de a halált ő sem tudja ki-védeni: pénzsóvársága lesz a veszte.
A helyzeteknek megfelelően hol rövid, pergő, hol monológ-szerűen hosszú párbeszédekből felépülő, tökéletesen megszerkesztett műben sokan az első európai regényt, mások az első modern európai drámát üdvözlik. Sajátos pikareszk figurái a spanyol alvilág ,, hőseinek", Lazarillo de Tormesnek és társainak közvetlen elődei a spanyol irodalomban.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 2 151 Ft

Az aukció vége: 2011-12-30 02:03
. DE ROJAS, FERNANDO - Celestina - Calisto és Melibe - Jelenlegi ára: 2 151 Ft

Fontos